HET BUITENGEBIED

TEAMONTWIKKELING – VAN BUITEN NAAR BINNEN

Werken in een team vergt veel van mensen. Vertrouwen staat hierbij voorop. Jezelf kennen en communicatie met je teamgenoot is daarbij onmisbaar. Af en toe is het nodig elkaar beter in de ogen te kijken om de samenwerking goed te laten verlopen. Bijvoorbeeld  als het niet meer zo soepel loopt of als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Vragen die dan naar voren kunnen komen in een team zijn: hoe en waarom zijn wij teamgenoten, hoe werken we samen, wat motiveert en wat beperkt ons, wat zijn hierbij onze persoonlijke drijfveren en overtuigingen en hoe komen die naar voren in onze manier van werken en in onze organisatie en hoe willen wij ons ontwikkelen?

Als deze vragen spelen in een team kan het prettig zijn op zo’n moment even uit de eigen werkomgeving te stappen. Naar buiten, afstand nemen om naar binnen te gaan en eigen patronen, processen en communicatie in het team onderzoeken zodat je daarna professioneler weer naar buiten kan.

Wij kunnen deze teamontwikkeling begeleiden in een uniek buitengebied in een mooie omgeving waarbij naast werken aan teamontwikkeling, ook ruimte is voor ontspannen activiteiten.

HOE

Na een intakegesprek met de opdrachtgever en het team stellen we voor u een programma op maat samen en presenteren een offerte. Om echt ‘buiten’ te kunnen zijn, gaan we uit van twee dagen met ontbijt, maaltijd en overnachting. Het eigenaarschap van het team voor het programma is voor ons essentieel.

Vanuit uw vastgestelde doelen putten de trainers uit hun goed gevulde ‘gereedschapskist’.

Het Buitengebiedprogramma biedt een combinatie van ontspanning en inspanning. Ontspanning en plezier kan gevonden worden in activiteiten zoals:  samen koken of voor je laten koken, schapen drijven, kanoën, het water op met een turfschuit.

WAAR

Groepsaccomodatie De Turfhoeke is prachtig gelegen tussen weilanden en het water, vlakbij Gorredijk. Deze ruimte biedt een comfortabele keuken, een grote groepsruimte en aparte ontbijtruimte. Er is ruimte voor overnachting met 18 personen op 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer en toilet op elke kamer. Ook een buitenterras is aanwezig.

Aanvullend kunnen we voor het programma ook gebruik maken van een grote tuin in Nij Beets met labyrint, openlucht theater en andere faciliteiten.

WIE

Wij zijn ervaren en veelzijdige trainers die werken en wonen in het buitengebied. Wij delen onze kennis en ervaring graag om uw team verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

 

Maaike Ploeg: voormalig directeur van een basisschool, Lifecoach, loopbaancoach en trainer.Werkt o.a. met de beginselen van Transactionele Analayse.

www.maaikeploeg.nl

 

 

Anita Naus: Communicatie- en systeemdeskundige, coach, trainer, supervisor en psychodramatherapeut.

Veel ervaring met groepswerk en mensen in beweging krijgen. Woont in een zelf verbouwde boerderij met eigen praktijkruimte in Donkerbroek.

www.derolwissel.nl 

 

Rien van der Zeijden: ervaren trainer, coach, freelancedocent, supervisor en ritueel begeleider.

Gebruikt in zijn coaching zijn boomgaard bij zijn praktijkruimte in Nij Beets als ‘tuin der ontmoeting’. Hij heeft een jarenlange ervaring in het onderwijs en het werken met de dialoogmethode. Als theoloog, docent en supervisor combineert hij nu het beste van al deze werelden.

www.rienvanderzijden.nl

 

Nettie Kramer: docentbegeleider met video (beeldbegeleider), trainer en interimdocent vo. Vrouw van de praktijk en de theorie. Zij woont in Steenbergen (vlakbij Roden) op een melkveehouderij en heeft ook een passie voor koken met ervaring in koken voor en met groepen.

www.scholare.nl

 

Contact

Nieuwsgierig naar dit Buitengebied met mogelijkheden?

Informatie:

Rien van der Zeijden, info@rienvanderzeijden.nl    of     Nettie Kramer, nettiekramer@scholare.nl

06 27308152                                                                        0612797669