Teamontwikkeling in het buitengebied

Kent u deze teamoefening? Bouw een zo hoog mogelijke toren in 18 minuten met behulp van spaghetti, tape en met een marshmallow in top. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe verschillende teams scoren en omgaan met deze opdracht. Interessante informatie!

De kracht van deze oefening zit in de eenvoud en de simpelheid van materialen.  De oefening geef inzicht in werkwijzes, aannames en wat de ‘marshmallow’ van het team is. Ook toont het aan dat als je samen iets maakt er contact en verbinding ontstaat.

Soms is het contact in het team niet meer optimaal en is de verbinding ver te zoeken. Als team functioneer je dan niet optimaal; er ontstaat gemakkelijk frictie en samenwerken is niet goed mogelijk.

Als je googelt op teambuilding zijn er talloze mogelijkheden. Wij voegen er eentje aan de rij toe. Wij zijn vier ervaren trainers en ontwikkelaars die samen een schat aan ervaring hebben. Daarnaast hebben we allen een eigen praktijk in het buitengebied, d.w.z. in het noorden van het land (Friesland en Drenthe). Eén van ons is mede-eigenaar van een prachtige groepsaccommodatie en opeens was één en één twee.

Nieuwsgierig naar dit buitengebied  en ons aanbod voor teamontwikkeling? Lees hier dan verder.

Reacties gesloten.