En weer door!

Ik was een poosje onder de radar met mijn website; een jaar weer invallen in het voortgezet onderwijs, nadenken over wel of niet doorgaan met overblijfcursussen en verkoop boerderij met verhuisplannen. Corona was ook een behoorlijke stoorzender waardoor ik online les moest geven, een groepje leerlingen begeleidde dat niet thuis kon zijn en mijn werk voor Scholare stil viel.

Corona is er helaas nog steeds, maar gelukkig zijn de scholen nog steeds open en kunnen we live lesgeven. Al hoorde ik gister tijdens intervisie een collega verzuchten dat die halve klassenmaatregel wel erg fijn was. Ja, dat weet iedereen in het onderwijs; kleinere klassen zijn fijn omdat je meer aandacht hebt voor leerlingen. Heb je de actie al ondertekend voor kleinere klassen? Hier kan dat. Doen!

Ik loop al een tijdje mee in het onderwijs en al die jaren zijn kleinere klassen een grote wens. Ze zijn er wel op het tienercollege in Emmeloord waar ik vorige week een halve dag meeliep om een reportage te maken voor ons nieuwe themanummer van het magazine van de LBBO ‘Beter Begeleiden’ over Overgangen en doorstroom. De ib’er van het tienercollege gaf volmondig toe dat door de individuele aandacht, het kleine team, de kleinere klassen en korte lijnen, er veel sneller gehandeld kon worden en kinderen floreerden.

De keuze is inmiddels gemaakt. Ik stop met overblijfcursussen. De meeste scholen zijn overgestapt op een continurooster en hebben geen vast overblijfteam meer. Wel geef ik met liefde nog pedagogische adviezen of cursussen mocht die behoefte er zijn.

Ik wil weer aan de slag: docenten begeleiden met beeld zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen en beter worden in hun vak en trainingen geven. Doorgaan, met opgestroopte mouwen en met positieve energie.

Bij deze gedeeld met het universum!

Reacties zijn gesloten.