Boekentips en @staarten

Boekentips

Zoals u van ons gewend bent een aantal leestips voor de vakantie

De Rest Van Je Leven – Carine Vos (www.richtingswijzeradvies.nl ) Hulp voor het besluit om een vervolgopleiding te kiezen van studieadviseur Carine Vos omdat het ‘inzicht in later ontbreekt’ bij pubers.

Brein Meester – John Medina.  Moleculair bioloog John Medina beschrijft met humor hoe we dankzij inzichten uit hersenonderzoek beter kunnen onthouden, werken, leren en opvoeden. In elk hoofdstuk beschrijft hij een breinregel – dingen die wetenschappers zeker weten over de werking van onze hersenen – en geeft hij adviezen voor veranderingen in ons dagelijks leven.

Leukere Lessen: voor leerkrachten en trainers  – Bernard Lernout en Inge Provost . Verschenen bij Uitgeverij de Boeck.

SOS Brein – Bernard Lernout en Inge Provost: voor al wie korter, beter en leuker wil studeren, met tips voor ouders om hun kinderen daarbij te helpen. Verschenen bij Standaard Uitgeverij.

Leer als een Speer– Jan-Willem van den Brandhof. Dit boek geeft een overzicht van snelleertechnieken die het mogelijk maken om betere resultaten te behalen en toch minder tijd aan schoolwerk te spenderen.

Onverklaarbaar bewoond – Bert Keizer  ‘Een beschadig brein is een beschadigde ziel, gefascineerd door dit gegeven volgt arts en filosoof Bert Keizer enkele maanden een aantal hersenchirurgen en hun patiënten van zeer nabij.’

Over de top; haal het allerbeste uit jongeren – Huub Nelis & Yvonne van Sark

@staarten

http://www.braintelligence.be/sos_hp010.html

http://xyofeinstein.wordpress.com/2012/04/09/sterke-reeks-50-blogposts-over-50-denkers-over-onderwijs/

www.johnmedina.nl

 

 

Reacties zijn gesloten.